Detta är en rengöringsmetod med kolsyreispellets som blästringsmaterial. Det är miljövänligt, bra mot känslig utrustning och skonsamt samt omkostnadsbesparande.

 

Kolsyreispellets accelererar i luftströmmen och träffar ytan med ljudets hastighet. Den oönskade beläggningen krackelerar och lossnar, beläggningen sprängs helt enkelt bort från ytan.

 

Det som är bra med den här metoden är att det är bara restprodukter i form av smuts som blir kvar. Det ger inget extra saneringsavfall, vilket ger en billigare deponikostnad. Inget behov av rengöring med lösningsmedel, du får en torr yta.

 

Metoden är speciellt bra där det inte får damma ex. vid teknisk utrustning i form av maskiner, man kan rengöra en elmotor under drift eller en rulltrappa, eftersom att isen inte är elektriskt ledande.

 

Blästring sker utan slipeffekt. Ytor behandlas därför skonsamt. Slitage från borstar, skrapor och annat blästringsmedel undviks därför.

 

Användningsområden:

 

Rengöring av hydrauliska, elektriska komponenter och elektronik. Avlägsnande av fett, oljor, släppmedel, vax, lim, silikon, gummi, färgrester mm.